26 april 2014
15:00

IF Eksjö Fotboll

Referat: Hovslätts IK Dam - IF Eksjö Fotboll

Publiken bjöds på en minst sagt spännande match i årets seriepremiär hemma på Hovet, där Hovslätt till slut lyckades knipa de tre poängen genom en 4-3 seger mot gästande IF Eksjö. Men det var en seger som satt långt inne...

Gästerna tog ledningen med 0-1 tidigt i första halvlek, men Hovslätt kom tillbaka och kvitterade i mitten av halvleken genom ett mål av Sophie Randau och tog sedan ledningen efter ett mål av Cajsa Elm. Vi ägde mycket boll och borde ha gjort ett par mål till under första halvlek sett till de chanser som skapades, men resultatet i halvtid skrevs till 2-1.

I början av andra halvlek går laget tyvärr ner sig lite och släpper därmed in Eksjö i matchen. Gästerna lyckades kvittera tidigt i halvleken och tog sedan ledningen med 2-3 efter ett olyckligt självmål. Men hemmalaget gav sig inte utan kämpade sig tillbaka in i matchen genom att sätta en intensiv press på motståndarna i slutet av andra halvlek. Detta gav utdelning, först genom ett kvitteringsmål från Cajsa Elm och med 5 minuter kvar av matchen kom även 4-3 genom ett mål från Sandra Stuchly.

Sett till hela matchen var det en välförtjänt seger för Hovslätt, då man var det bättre laget och skapade en mängd farliga målchanser som med lite mer kyla i avslutningarna kunde ha resulterat i ännu fler gjorda mål. Men det är starkt att kriga sig tillbaka från ett underläge, och hela laget förtjänar därför beröm för sin insats!

mån 23 jun 2014, 19:00 IF Eksjö Fotboll - Hovslätts IK Dam 2 - 3